A- A A+
Κηφισίας 1 & Αγίου Ραφαήλ, 56532 Πολίχνη, Θεσ/νίκη

τηλ. +30 2310 672 436

Ορθή Επικόλληση Ετικέτας

  Πελάτης:  
  Βιομηχανία:   Φάρμακα & Καλλυντικά
  Εφαρμογή:   Επιβεβαίωση επικόλλησης σωστής ετικέτας σε προϊόν.

 

Το 2009 ήταν μία αξιόλογη χρονιά για τη Robovision. Ο πελάτης ακολουθώντας τις απαιτήσεις της μητρικής εταιρίας αποφάσισε να βελτιώσει το σύστημα ελέγχου επικόλλησης των ετικετών. Το ζητούμενο ήταν να εξασφαλιστεί πως σε κάθε προϊόν σε κάθε γραμμή θα έμπαιναν οι σωστές ετικέτες. Από την αρχή της χρονιάς άρχισε η αντικατάσταση των παλιών συστημάτων που βασίζονταν σε αναγνώριση σχήματος (pattern recognition) και έλεγχαν αν η ετικέτα στο μπουκάλι ήταν η σωστή ή όχι.

Το εγχείρημα ήταν τόσο επιτυχημένο ώστε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2010 όλες οι γραμμές παραγωγής εξοπλίσθηκαν με οπτικά συστήματα ελέγχου από τη Robovision.

Κάθε σύστημα περιείχε δύο κάμερες In-Sight 5100 με Patmax και ένα πίνακα με ένα VisionView HMI πάνελ. Η μπροστινή κάμερα αναγνωρίζει και επαληθεύει τον μοναδικό 6ψήφιο αριθμό σε κάθε μπροστινή ετικέτα. Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας τον προηγμένο αλγόριθμο ανάγνωσης από την Cognex τον OCR / OCV.

Η πίσω κάμερα αναγνωρίζει και επαληθεύει στην πίσω ετικέτα το Barcode, το Matrix 2Dcode ή και τα δυο μαζί. Αν οποιοσδήποτε κωδικός δεν είναι σύμφωνος με τον μοναδικό κωδικό της ετικέτας το σύστημα δίνει σήμα για την απόρριψη του προϊόντος.

Κλειδί για την επιτυχία του συστήματος της Cognex ήταν η ευκολία στη διαχείριση. Ο χείριστης της μηχανής εισάγει τον κωδικό της ετικέτας του προϊόντος που επαληθεύεται με την ανάγνωση. Η εισαγωγή γίνεται με το VisionView μια φιλική προς τον χρήστη έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών υψηλής ευκρίνειας.

Από το ίδιο πάνελ και με μεγάλη ευκολία γίνεται και η επιλογή του επιθυμητού προϊόντος όπως και η παρακολούθηση στατιστικών στοιχείων. Μπορούμε δηλαδή να δούμε το σύνολο των τεμαχίων που πέρασαν από τη γραμμή. Το σύνολο αυτών που απορρίφθηκαν όπως επίσης και φωτογραφίες από τα τελευταία 20 τεμάχια που απορρίφθηκαν μαζί με το λόγο που οδήγησε στην απόρριψη.

Ένα σύστημα στήριξης με συνδέσμους από την Inocon που αντιπροσωπεύει η Robovision παρέχει την ευελιξία στην κάμερα για να τοποθετηθεί εύκολα στο ακριβές σημείο που απαιτείται για να διαβάσει τις ετικέτες. Στις αλλαγές από προϊόν σε προϊόν για να βρεθεί η σωστή θέση της κάμερας η λειτουργία “Focus” του VisionView μας επιτρέπει να έχουμε ζωντανή εικόνα για να ολοκληρώσουμε τη ρύθμιση. Αυτό μειώνει δραστικά το χρόνο που απαιτείται για την αλλαγή της θέσης από προϊόν σε προϊόν.

ID OCR 01

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα αυτής της εφαρμογής είναι τα προηγμένα εργαλεία που η Cognex δημιούργησε για το OCR / OCV (Optical Character Recognition / Verification) Οπτικής Αναγνώρισης / Επαλήθευσης Χαρακτήρων. Τα εργαλεία αυτά είναι απαραίτητα για πολλές εφαρμογές στα τρόφιμα & ποτά, καταναλωτικά προϊόντα, φαρμακευτικά, ηλεκτρονικές συσκευές, ταχυδρομικές συναλλαγές και στην αυτοκινητοβιομηχανία για την ιχνηλασιμότητα και την διασφάλιση ποιότητας του προϊόντος. Τα προηγμένα OCR/OCV εργαλεία στο λογισμικό In-Sight Explorer καθιστούν την εκμάθηση των χαρακτήρων εύκολη μέσα από το πάνελ και προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας στην ανάγνωση χαρακτήρων και την επαλήθευση. Με τη χρήση νέων προηγμένων αλγόριθμων, έχουμε ως αποτέλεσμα να μπορούμε σήμερα να διαβάζουμε υποβαθμισμένους και φτωχούς σε αντίθεση χαρακτήρες τυπωμένους σε θολό φόντο.

ID OCR 02

Θεαματικά είναι και τα αποτελέσματα στη ανάγνωση κωδικών Barcode και Data Matrix 2Dcode. Οι εφαρμογές ανάγνωσης 2Dcode γίνονται ολοένα και πιο σημαντικό τμήμα των παραγωγικών διαδικασιών. Η μη επιτυχής ανάγνωση ενός καλού κωδικού μπορεί να οδηγήσει σε διαδοχικές απορρίψεις και να διακόψει την παραγωγή. Και εδώ η τεχνογνωσία της Cognex έρχεται να δώσει τη λύση με το εργαλείο που είναι στάνταρ για τα περισσότερα μοντέλα In-Sight το IDMax ®. Πρόκειται για επανάσταση στο λογισμικό ανάγνωσης Data Matrix βάσει της πατενταρισμένης τεχνολογίας Cognex PatMax®. Το IDMax διαβάζει κωδικούς με υποβάθμιση στην εμφάνιση, για να παραδώσει σταθερά υψηλά ποσοστά στην ανάγνωση που αποτελούν το κλειδί για την επιτυχία των προγραμμάτων ιχνηλασιμότητας.

ID OCR 03

Επιπλέον, ο πελάτης αποφάσισε να κάνει χρήση του μοναδικού εργαλείου PatMax®. Πρότυπο επιδόσεων, το πατενταρισμένο αυτό εργαλείο της Cognex, χρησιμοποιεί προηγμένη γεωμετρική ταύτιση χαρακτηριστικών του αντικειμένου που του έχουμε μάθει για τον ακριβή εντοπισμό του. Για τον εντοπισμό εξαρτημάτων ή χαρακτηριστικών, στη συγκεκριμένη περίπτωση μέρος της εκτύπωσης της ετικέτας το PatMax παρέχει τη μέγιστη απόδοση που υπάρχει για τον αξιόπιστο εντοπισμό του. Ο πελάτης ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με το υψηλό επίπεδο της Robovision, σε τεχνογνωσία και υπηρεσίες. Μετά την εγκατάσταση ακολούθησε λεπτομερής εκπαίδευση με όλους τους ανθρώπους που εμπλέκονται στη διαχείριση του συστήματος καθώς και ειδικά βήμα-βήμα εγχειρίδια χρήσης στην ελληνική γλώσσα. Η αξιοπιστία των συστημάτων Cognex σε συνδυασμό με την ικανότητα μας να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του πελάτη είναι ο λόγος που αποφάσισε να εξοπλίσει όλες τις γραμμές με συστήματα από τη Robovision. Η χρήση των συστημάτων αυτών εξασφαλίζει πως όλα τα προϊόντα θα ελέγχονται ένα προς ένα για την ορθότητα των ετικετών με αποτέλεσμα να εκμηδενίζει τη πιθανότητα επικόλλησης λάθος ετικετών.

ID OCR 04

Robovision New Logo

 

Είμαστε μια καινοτόμος και τεχνολογικά προηγμένη εταιρία που καθημερινά φροντίζουμε οι πελάτες μας να ενημερώνονται για τις νέες καινοτομίες, ώστε να τους βοηθήσουμε να εξελιχθούν.

Εγγραφή στο Newsletter

 

warranty

AHK Melos

SME Journey Social Media GR

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κεντρικό
Τηλ: 2310 672 436

 

Υποκατάστημα
Τηλ: 210 515 78 61
back